Maakylmä(vanhempi)

Päivitetty 15.05.2014

Jäähdytyksen käyttö Carrier-maalämmön yhteydessä.

            esim. Alpine, Sierra ja Idrofan –laitteilla.
1.    Paina maalämpöpumpusta ”VALIKKO” pitäen sitä 10 sekuntia pohjassa, kunnes näytössä käy teksti ”Access = HUOLTO” ja näytön oikeaan ylänurkkaan ilmestyy käyttäjätasoksi ”I/S”.
2.    Paina ”VALIKKO” ja mene rullausnäppäimellä valikkoon 5(valitse se) ja siellä alakohtaan 5.11(P3 pumpun käyntivaihtoehdot), joka ”valitaan” ja ”muutetaan” niin että nuoli on ”jatkuvakäyttö” kohdalla, jonka jälkeen muista painaa ”Tallenna”. (laite palautuu itsestään normaalitilaan, joten laitteen näppäilyn voi lopettaa siihen)
3.    Avaa teknisestä tilasta lähtevien jäähdytysputkien sulut niin että niiden kahvat ovat putken suuntaisia. Jatka joko 3A tai 3B ->
3A. Tämän jälkeen tarkasta että jäähdytyksen kiertopumppu on kytketty päälle tai/ja sen pistoke on seinässä.
3B. Mikäli pumppu on johdotettu jäähdytyslaitteeseen, käynnistää kyseinen laite myös jäähdytyksen kiertopumpun. Eli ei toimenpiteitä.
4.    Säädä jäähdytyksen termostaatista haluttu lämpötila. Älä säädä lämpötilaa liian alas, jottet vilustu. (suositus 24oC)
5.    Tarkasta, että jäähdytyksen kiertopumppu ei lämpene vaan tuntuu viileältä(kondensoi vettä) ja pidä huoli, että valkoisessa muovisessa paisunta-astiassa nestepinta ei pääse laskemaan liian alas(kaarevalle osalle). Mikäli nestepinta on liian alhaalla, lisää vettä kyseiseen paisunta-astiaan sen päältä(voit joutua avaamaan korkin ja sulun).
6.    Mikäli jäähdytys ei näitä ohjeita noudattaen lähde toimimaan, niin ota yhteyttä puhelimitse, kun olet teknisessä tilassa. 044-5191452.